جرعه 30: مراتب ثروت
ثروت داشتن چه نسبتی با حکیمانه زیستن دارد؟ آیا ثروت مترادف پول است یا میتوانیم انواعی از ثروت را با مراتب مختلفی از اهمیت دستهبندی کنیم؟ اگر امکان دستهبندی ثروت وجود دارد، معیار ما برای طبقهبندی چیست؟ در این جرعه سعی کردهام پاسخ این سوالات را از نگاه شوپنهاور بیابم و ارائه کنم
– در باب حکمت زندگی، صفحات ۲۶ تا ۲۹
متن کامل جرعهی سیام: مراتب ثروت
انسان متفکر بر اساس طرح قبلی زندگی میکنه یعنی چی؟ یعنی با یک اراده و برنامه روزش رو به شب میبره و شبش رو به روز. حالا سوال اینه اگر کسی خواست متفکرانه و گزیده زندگی کنه چه نسبتی با ثروت داره؟ آیا زمانی که سپری میشه برای کسب ثروت و پول جزء بطالت ها و انحرافات از مسیر تفکره؟ در مقابل اگر وقت نگذاریم و سرمایه و ثروت کافی نداشته باشیم آیا اصلاً میتونیم آزادانه فکر کنیم؟ یا حتی اگر فکر کردیم میتونیم به چیزی که با فکر بهش رسیدیم در عمل هم اون رو زندگی کنیم یا نه؟
در این جرعه میخواهیم مختصری پیرامون این سوال بسیار مهم و اساسی با هم دیگه گپ بزنیم و همفکری کنیم.
دوس داری ادامه مطلب رو بخونی؟ روی کلید عضویت اون بالا کلیک کن و عضو شو! منتظرتیم!
اتفاقاً از همون اوایل که با شما آشنا شدم با خودم میگفتم: «باید به حال دنیایی که درش «امیر تتلو»ها بیشتر از «حسام ایپکچی»ها شنیده میشن تأسف خورد.» به قول شما شهرت رو اشتباه پخش کردیم…
عالی بود حسام ، دمت گرم
گوشی م سوخت- نمیتونم بشنومت-سرکارم دارم با سیستم شرکت میشنوم تورو-سپاس
سلام-(حقیقت ایام من و شماییم)
جمله نخست این پادکست منو به فکر برد-آقاحسام این جمله رو برام توضیح بدید.شاید منظورتون اینه که زمان =من یا هستی=زمان آنگاه زمان = من؟
چیزی که اول اپیزود گفتید در مورد زندگی انسان متفکر بر اساس طرح قبلی و برنامه مشابه حالت «معتاد به کار» تو کتاب یالوم نمیشه؟ کسی که میخواد همیشه نمودار زندگیش رو صعودی نگه داره و زمان دشمنشه و هر لحظهای که به «شدن» نگذره براش زندگی نیست.