جرعه 27: میم ِ مینیمالیسم

مینیمالیسم به رغم شهرت در فضای هنری یا چیدمان منزل و مد و پوشاک؛ در حوزه اندیشه و تفکر چندان که شایسته است مورد توجه و مطالعه قرار نگرفته. این جرعه کوشش مختصری است در وسعت مباحث قابل طرح در این قلمرو. توضیح داده‌ام که چرا ترجمه «گزیده‌گرایی» را بهترین ترجمه برای مینیمالیسم می‌دانم.

در جرعه سابق نگاه شوپنهاور به جناب سقراط را عرض کردم. آنچه در جرعه بیست و هفتم پادکست می موضوع صحبت ماست، متکی به نقل قول جمله‌ای است از سقراط و به همین بهانه نگاهی انتقادی به داوری شوپنهاور نسبت به سقراط هم عرض کردم.

جرعه بیست و هفتم را می‌توان پیش‌درآمدی بر بحث مینیمالیسم دانست و در چند دقیقه ضرورت و مبانی آن به اختصار اشاره شده است.

دوس داری ادامه مطلب رو بخونی؟ روی کلید عضویت اون بالا کلیک کن و عضو شو! منتظرتیم!

4 پاسخ
  1. فرخ زادی
    فرخ زادی گفته:

    جناب ایپکچی گرامی
    ابتدائا بابت این جرعه های به راستی حکیمانه شما عمیقا سپاسگذارم. خیلی دوست داشتم در جاهایی که خصوصا خودتون تاکید کرده بودید مشارکت می داشتم، ولی متاسفانه به تازگی با این پادکست آشنا شدم و فعلا مشتاقم به دقت هر اپیزود رو حداقل دویا سه بار گوش بدم. همچنین به دغدغه های بسیار دردناکتون تا حد زیادی آگاهم (دردناک از این بابت که شاید عده خیلی خیلی کمی بتونن بفهمن واقعا شما چی می گید).
    اگر اسباب زحمت نباشه یه سوالی هم داشتم: آیا جنابعالی قصدی مبنی بر برگذاری دوره های آموزشی فلسفه (بیشتر در حد اصول و مقدمات فلسفه و منطق) در فضای مجازی دارید؟ چون من هم مثل خیلی از علاقمندهای واقعی فلسفه درابتدا رشته دانشگاهی دیگه ای خوندم و دردا که از چنین آموزش هایی محروم بودم.
    با سپاس

    پاسخ
    • حسام ایپکچی
      حسام ایپکچی گفته:

      سلام بر شما
      تدریس دروس فلسفه و منطق به سبک و سیاقی که در دانشگاه‌ها تدریس میشه، اساتید مبرز و به نامی داره که تکرار مباحث عرضه شده توسط اونها خیلی ضرورتی نداره. مهمتر از تدریس رسیدن به طرح درسی خلاقلانه است که اگر فرصت و سواد پیاده سازی‌اش رو داشته باشم به ادامه ماجرا – یعنی درس گفتن و تشکیل کلاس – خواهد رسید

      پاسخ
  2. رسول نفری
    رسول نفری گفته:

    با درود فراووان خدمت جناب ایپکچی بزرگوار

    من سوالی که در خصوص ایده ی مینیمالیسم داشتم، آیا مینیمالیسم توقفگاه حرکت رو به جلو نخواهد بود ؟
    پاسخ توقفگاه است و سوال رو به جلو حرکت می کند.
    من که با ماشین 1 تومنی کارم راه می افته چه توجیهی برای ارتقای آرامش خودم با ماشین 10 تومنی هستم ؟
    خانه ی 10 تومنی من با چه توجیهی باید به خانه ی 50 تومنی ارتقا پیدا کند ؟
    نیاز تا کجا تعریف می شود؟ حد اعتدال نیاز کجاست ؟
    نیازها از خواسته‌های مشخصی می‌آیند که در صورت نیاز، کمبود باعث نتیجه آن اختلال عملکرد یا مرگ است. اینا کمبود من نیست اما اگر نباشه من دچار رکود و جمود می شم.

    What is the concept of needs?
    A need can be defined as a “physiological or psychological requirement for the well-being of an organism” (Merriam-Webster, n.d.). In other words, a need is something that you can’t be okay without. This can range from food and water to human contact and socialization.

    ممنون میشم منو راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
  3. وهاب اهوازی
    وهاب اهوازی گفته:

    جناب ایپکچی ممنون از محتوای ارزشمند پادکست جرعه
    در اپیزود ۲۷ شما از عنوان user برای اشاره به مصرف کننده استفاده کرده اید که بنظر اینجانب با توجه به موضوع مورد اشاره که مصرف گرایی هست انتخاب نادرستی است. عنوان مناسب در اینجا consumer هست که بمعنی مصرف کننده می باشد.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *