احتمالاً شما هم مثل من اگر در متنخوانی شوپنهاور به کلمه «چلمن» برسید کنجکاویتان برانگیخته خواهد شد که این متفکر عمیق و دقیق، چه کسانی را با عنوان «چلمن» خطاب میکند. چه بسا بعد از شنیدن این چند دقیقه دریابیم که بسیاری از ما نیز در زندگیمان رفتارهای چلمنگونه داشتهایم. برای اینکه توجه داشته باشیم همه ما ممکن است در برخی شئون زندگی گرفتار این رویه و عادت باشیم و مسئله محدود به شخص یا گروه خاصی نیست من «ایسم» را به این کلمه اضافه کردم تا بیانگر نحوهای از مواجهه با واقعیت در جهان باشد.
این جرعه از مِی، خارج از کتاب درباب حکمت زندگی و بر اساس بخشی از کتاب اصلی شوپنهاور است؛ اما به نظرم آمد آگاهی بر این قاعده ما را در درک بسیاری از مسائل، از جمله حکمت زندگی، یاری خواهد کرد.
– جهان همچون اراده و تصور – صفحه 82
تقدیم از: حسام ایپکچی
خُم اول: حکمت زندگی – آرتور شوپنهاور
متن کامل جرعهی سی و چهارم: چُلمنیسم
مِی میشنوید مجموعه جستارکهایی با طعم حکمت زندگی که جرعه جرعه مهمان من حسام ایپکچی هستید.
همپیالههای من سلام. بسیار خوشحالم از اینکه فرصت داشتیم زندگی کردیم عمر دوام یافت و تونستیم فکر بکنیم برسیم به چنین روزی که پنج شنبه سیزدهم مرداد ماه سال یک هست و جرعهی سی و چهارم می رو باهم همپیاله باشیم. اون چه که در دقایق پیشرو خدمت شما عرض میکنم به نگاه من خیلی مهم و برجسته اومد. انقدر جذاب و ضروری که قانع شدم با اینکه خارج از کتاب در باب حکمت زندگی است اما یک جرعهی مستقل بهش اختصاص بدم و پیرامونش فکر کنم و فکر کنیم.
این که میگم خارج از کتاب در باب حکمت زندگی به معنی این نیست که خارج از منظومهی فکری جناب شوپنهاور قراره قدم برداریم نه همچنان به همان خم پایبندیم سر سفره شوپنهاور هستیم اما این بار مستقیماً از کتاب اصلی او میخوام جملاتی رو خدمت شما نقل بکنم و بر مدار قراری که از جرعهی قبل با هم گذاشتیم ابتدا منبع رو بهتون عرض میکنم و بعد بریم به سراغ طرح موضوع.
دوس داری ادامه مطلب رو بخونی؟ روی کلید عضویت اون بالا کلیک کن و عضو شو! منتظرتیم!