اگر جرعه سی و پنجم را به خاطر داشته باشید، بحث مفصلی در خصوص مراتب لذت داشتیم. این بحث از منظر دیگری در جرعه چهل و ششم مورد توجه قرار گرفته است. همچنین در بخش ابتدایی جرعه به ملال طبقه مرفه و دلزدگی دوره میانسالی میپردازیم.
منبع
کتاب در باب حکمت زندگی – صفحه ۴۸ تا ۵۰
جرعه چهل و ششم
چگونه میتوان از زندگی لذت برد؟ چه چیزهایی برای ما در زندگی لذیذ هستند؟
فرض کنید کسی بتواند به ما اجزای لذت را بگوید، مواد تشکیلدهنده لذت را مشخص کند و یا راهی پیش پای ما بگذارد که بتوانیم لذتهای عمیقتر و مکررتری را تجربه کنیم. اگر اندیشمند یا اندیشهای بتواند به این پرسش پاسخ دهد، انصافاً میتوان گفت که یکی از مهمترین دغدغههای بشر را پاسخ گفته است. به همین دلیل، بسیاری از افراد به مسئله لذت پرداختهاند.
مرور مباحث جرعههای پیشین درباره لذت
در جرعههای پیشین نیز به مقوله لذت پرداختهایم که در متن جرعه خدمت شما ارجاع میدهم و آدرس آن را عرض میکنم تا اگر مایل بودید، بدانید کجا میتوانید بشنوید. در این جرعه نیز مجدداً به سراغ مسئله لذت میرویم و چند دقیقهای گپ میزنیم. شاید علاوه بر آنچه از لذت میشنویم، خود این جرعه نیز تجربهای از لذت باشد برای من و شما. اگر این موضوع مسئله شما نیز هست، دقایق پیش رو با من همراه باشید.
خوشآمدید
شما در حال شنیدن مجموعه جستارکهایی با طعم حکمت زندگی هستید که جرعه جرعه مهمان من، حسام ایپکچی، خواهید بود. همپیالههای من، سلام بر شما. امیدوارم عمرتان به خیر باشد. نمیتوانم آرزو کنم که بیدرد و رنج باشید، چرا که درد و رنج علائم زیستن و پیمودن است، ولی حداقل میتوانم امیدوار باشم و آرزو کنم که صبرتان از رنجهایتان بیشتر باشد و رنجهایتان پربار و پردستاورد.
ورود به بحث: مرور کتاب “در باب حکمت زندگی”
موضوع جرعه چهل و ششم را در مقدمه خدمت شما عرض کردم. گرچه مباحث جرعه چهل و پنجم همچنان ادامه دارد و چه بسا اگر مجالی باشد و عمری باشد، در فرصتهای بعدی باز هم به آن برگردم، اما در این جرعه میخواهم کتاب را چند صفحهای با هم پیش ببریم. به رسم معمول، منبع را ابتدا خدمت شما میگویم؛ از صفحه 48 تا 50 کتاب «در باب حکمت زندگی» را با هم مروری میکنیم. البته این مرور جایگزین خوانش شما نیست. شما مطالعه میفرمایید و من هم حاشیه نوشتههای خودم را با شما در میان میگذارم.
دوس داری ادامه مطلب رو بخونی؟ روی کلید عضویت اون بالا کلیک کن و عضو شو! منتظرتیم!
من و شما همکلاسیها اگر که بخواهیم در این راستا قدم برداریم، اسم رمز مسیرمان میشود “التفات به لطافت”، یعنی توجه به این اثرپذیری. خب جرعه تا همین جا باقی و سفر ادامه دارد، اگر که سهم ما از عمر بیش از این باشد.